Hozzon létre saját képregényt

A Zoner Photo Studiom 17-vel egyszerűen hozhatsz létre komixot, amiben a főhős lehet akár a bártod, gyermeked vagy mondjuk a család kedvenc kutyája.

Amit ma megtanulunk:

  • A Cartoon eszköz használata (komix effektus)
  • Képek beillesztése
  • Szöveg és formák beillesztése

1) Válassza ki a kivánt képeket

Képeknek megfelelő felbontással és nem elmosódott részekkel kell rendelkeznie. Ha a képek mérete túl nagy, lekicsinyítheti (Ctrl-E az Editor-ban) és élesítheti azokat.
A túlságosan kicsi méretek és szétmosódott részletek befolyásolják majd a komix kép minőségét.

Vyberte správne fotky

2) Alkalmazza a komix hatást a képeken.

A komix effektus "Cartoon  " megtalálja az Editor-ban az "Effects" menüben vagy az eszköz listán a "Filters  (F rövidítés)" segítségével.
Az eszköz több paraméterrel is rendelkezik.

A "Smoothness"-vel beállíthatjuk, hogy mekkora nagyságú részletek szünjenek meg az effektus alkalmazásával. A komix vonalak egyik fő meghatározója ez a beállítás. A "Thickness" a vonalak vastagságát határozza meg. A beállításnál vegyük figyelembe a kép végső méreteit is (a lekicsinyítésnél az apróbb vonalak eltünhetnek). A "Strength" jelentése pedig, hogy az effektus mennyire mutatja az eredeti képet.

A fotókat legalább az elején egyesével szerkeszük.
Így könnyebben megértjük az effektus paramtéreinek hatását. Ügyeljünk arra, hogy a felvételeken hasonló effektus beállításokat használjunk (vagyis  együttesen hassanak).

3) Illesszük össze a képeket komixba

Nyissunk meg egy új editor lapot a aktuális kártyák mellett található ikonra kattintva. Hozzunk létre egy új fájlt (Ctrl+N). Válasszuk ki a végleges grafikának a méreteit és a megfelelő háttér színt.  (Haladóknak tipp: Nagyobb mennyiségű képet egyszerűen elhelyezhetünk a Create > Postcard vagy Publish > Template)

Most az Editor-ban a forrás képpel ki kell választanunk az egész képet (Ctrl+A) és bemásolni a fiókba (Ctrl+C). Az Editor-ban az új képpel (itt fekete) helyezzük bele a komix képet (Ctrl+V) és igazítsuk annak pozícióját és nagyságát a kontrol pontokkal. Hadjuk jóvá a jobb lent található a "Apply" gombbal.

Úprava rozmerov obrázkov


Hasonlóan járjunk el a többi képpel is. Ha nem takláltuk el az új grafikai oldalainak arányát, a legvégén a felesleges helyeket eltávolíthatjuk a "Crop" (C) eszközzel. Ne feledkezzünk el a kész képen még alkalmazni egyiket a Gyors filterek közül (Shift+K).

4) Beszéd-/Gondolat buborék hozzáadás

Milyen is volna egy komix buborékok nélkül? A Zoner Photo Studio 17 rendelkezik a "Place Shape" (Shift+S) eszközzel, amely komix buborékokat is tartalmaz. Ébresszük fel a bennünk rejtőző kreatív belsőnket és adjunk hozza képeinkhez buborékokat és azt követően szöveget a Place text (T) eszköz segítségével.

 

 

ZONER software Kft.

Közép utca 16. 3. em. 305., 9024 Győr 
Adószám: 13576712-2-08  
Közösségi Adószám: HU13576712

 

Tel:   +36 20 234 3883

 

E-mail: sales@zoner.hu

 

 

 

 

 

   Íratkozzon fel

HÍRLEVELEINKRE!