Hány csillagot érdemel?


Osztályozd fotógyűjteményed minőségük szerint gyorsan

Képzeld el, hogy fotóidat minőségük szerint osztályozod csak Windows Explorer-t használva. Ezt a következő lépésekben teszed: létrehozol egy mappát, amit "Események"-nek nevezel el. Ebbe a mappába további al-mappákat hozol létre, mégpedig a fotók minősége szerint. Ezenkívül létrehozol mappát a "nyomtatási minőségűek"-re, és egyet a "nagymamának fotók" mappát... hát amit most igazán csinálsz az a ZŰRZAVAR! Szerencsédre, a Zoner Photo Studio kevésbé kesze-kuszás módszerrel is rendelkezik: mégpedig a fotóértékelés! Importálj pár képet a fényképezőgépedről és kezdjük el.

Ma amit megtanulunk:

  • Hogyan értékeljük a fotókat minőségük szerint
  • Hogyan adjunk hozzá mappát a könyvtárhoz
  • Hogyan gyorsítsuk fel a munkát billentyű kombinációkkal

1) Ne Vesztegesd az Időd: Ne Töröld a Rossz Képeket

Talán első ami eszedbe jut, hogy gyorsan keresztül futsz a képeken és törlöd a rosszakat. De ha nem akarod az idődet vesztegetni ezzel, hagyd ki ezt a lépést! Ezekehez a képekhez egyszerűen csak rendeld hozza a legalacsonyabb értékelést. A legvégén ezeket kiszűröd és egyszerre törlöd mind.

2) Fotók Értékelése

Most valószinűleg a "Manager" részben vagy, a Browser megjelenítőben. A Browser ikonjai túl kicsik ahhoz, hogy valóban lássuk a fotók minőségét, tehát kapcsolj átt a Preview-be: klikkelj ennek gombjára a Browser mellett.

A Preview-ben, a képeket teljes részleteiben láthatod, plussz alul elérhető egy filmsáv (a mappában szereplő többi kép listája). A képek közti mozgáshoz, használd a jobbra és balra nyilakat. A fotók értékeléséhez, csak nyomj egy számot 1 és 5 között. Az értékelés eltávolításához nyomj 0-át. Ehhez a betűk feletti számokat használd a billentyűzeten.

Figyelem: Ez a szám-kulcs értékelés csak a 17-es verzióban elérhető.

Megfelelő választás
Bármilyen értékelés kritériumot választhatsz, de lehet Neked is az általunk használatak felelnek majd meg:

 még nem értékel fotó, készen áll az értékelésre
 roszz fotó technikai problémákkal, törlésre várakozó
 technikai probléma mentes, de a fotó "unalmas"... lehet még valamikor jó lesz
 nem egy magával ragadó fotó, de megérdemel egy kis alap szerkesztést
 az egyik legjobb fotó az albumban
 az egyik legjobb fotó az egész archívban, nyilvános bemutatás érdemes

Ha már egyszer végig mentél az összes fotódon, vissza kapcsolhatsz a "Browser" megjelenítésbe. Most már az összes képednek rendelkeznie kell csillag értékeléssel, ami tükrözi azok minőségét.

3) Hogyan Tudom Szűrni a Fotóim?

A képeid, amit egy csillaggal értékeltél, törlésre vannak itélve. Azok gyors szűréséhez (és aztán a törléshez), használd a gyors keresőt. A gyors keresőt a Browser jobb felső részében találod.

Figyelem: a gyors kereső csak a katalóg mappákon működik.

És eljött a varázslat ideje: katt a kereső sorba. Ennek köszönehtően megjelenik a kereső panel. Kattints a “egyenlő” jelre és az első csillagra. Nyomj OK-t.

Segítség! A Gyors Kereső Nem Működik!

Ne essél pánikba—a megoldás egyszerű. A gyors kereső azért gyors mert csak a Zoner Photo Studio katalógját használja. Ezért, az csak akkor aktív, ha a Navigator “Catalog” részében vagy—mappa lista bal odlalon. Ugyanúgy, csak a kategolizalt mappákban keres. Mappa kategolizálásához, kattints a  "hozzá ad"-ra  a "Catalog" mellett.

Ezután válaszd ki a mappát ami még nincs a katalógban. Figyelem! A Windows Pictures mappák automatikusan kategolizálva vannak! A hozzáadott mappa ezt követően kategolizálva lesz, és megnyitható a "gyors kereső" által. A katalógus használatának köszönhetően, a képeid böngészése úgyszintén sokkal gyorsabb lesz.

ZONER software Kft.

Közép utca 16. 3. em. 305., 9024 Győr 
Adószám: 13576712-2-08  
Közösségi Adószám: HU13576712

 

Tel:   +36 20 234 3883

 

E-mail: sales@zoner.hu

 

 

 

 

 

   Íratkozzon fel

HÍRLEVELEINKRE!